Rýžovací pánve

Než vůbec začneme rýžovat budeme potřebovat několik nezbytností, bez kterých to nejde. 

Základní a nejdůležitější je rýžovací pánev. Pánví je několik druhů, kovové, plastové, malé, velké. Každá má své specifické využití. Pro začátečníky je nejvhodnější velká plastová pánev.  Než začneme rýžovat na nové pánvi, je nutné ji nejdříve jemně obrousit smirkovým papírem, jinak nám zlatinky budou klouzat po celé pánvi.


Další pánev, kterou využijeme je malá pánev na dočišťování nebo na rýžování mikro zlatinek. K tomuto účelu můžeme použít i velkou, dočišťování ovšem vyžaduje velice přesné pohyby a malá pánev je k tomuto vhodnější. 

Při výběru pánve musíme dbát také na vhodnou barvu. Můžete si vybrat z několika barevných variant včetně růžové, červené, zelené atd. Jelikož rýžování zlata vyžaduje také dobrý zrak, zvolíme si takovou barvu, která nebude příliš razit a zároveň jsou zlatinky zřetelně vidět. Proto jsou nejvhodnější volbou modré a černé varianty.